Преглед на печата

 
 
 

 

 

Агушевият род претендира за 50 хиляди дерака край Смолян от времето на османската империя, съобщава „Сега“ на първа страница по повод факта, че депутатът от ДПС Ариф Агуш съди страната ни в Страсбург. Делото е абсолютен прецедент и, за да бъде прието като допустимо, трябва да се докаже, че се отнася до нарушения на права с продължаващо действие и до днес.
„Сега“ помества цяла страница за новия кмет на руската столица. „Собянин – новият лоялен господар на Москва“ е озаглавен коментарът, в който се споменава и че бившият шлосер от Сибир, често наричан „Сивият кардинал“ в Кремъл, прокарва линията на премиера Владимир Путин и дори е спряган за възможен бъдещ кандидат за президент.
„Новинар“ алармира „Нова секта склонява деца към „свещена проституция“; 12-годишни момичета се продавали на магистрати, политици и бизнесмени“.
„24 часа“ помества снимка на първата си страница на група „Щурците“ от церемонията в президентството, на която получиха опред „Свети Свети Кирил и Методий“ първа степен заедно с други наши изтъкнати музиканти.
Вестникът помества свое проучване в градовете, според което 64 % от българите категорично не харесват заможните хора. Това, вероятно, се дължи на начина, по който в България се забогатява. По този повод социалният антрополог Харалан Александров коментира, че бедните обичат да гледат как богатите плачат.
„Труд“ излиза с първа страница с по-сериозни заглавия под рубриката „Протести“ – „Бизнесът роптае: правителството ще срине борсата; Лекари ще хвърлят престилки; Полицаите ще пушат пред МВР“. Водещото заглавие е „Софийски квартал“ плава в язовир, незаконните водни вили обаче не се стряскат от проверки.
„Камата става Титан“, Вальо Михов – президент на ЦСКА, Стоичков – треньор“ е водещото заглавие на съботния „Стандарт“. От първа страница на вестника научаваме, че отоплението през зимата ще ни излезе най-евтино с климатик.
„Дума“ помества интревю с депутата от левицата Петър Курумбашев, който прогнозира, че вероятно вицепремиера Цветанов ще остане в историята ни с прякора „мистър 6 апартамента“.
В рубриката „На фокус“ „Дума“ помества интервю с уволнения бивш главен икономист на Световната банка Джо Щиглиц, който разкри истината за банката и ограбването на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *