Преглед на печата

Цените на задължителната застраховка Гражданска отгворност са се повишили с около 30 процента през първите шест месеца на годината, пише в. СЕГА. Според застрaхователен брокер, средната полица за лек автомобил се е качила от 140 на 180 лева. Той прогнозира, че до края на 2009 г. тя може да стигне 200 лв.

Пощальон вече лично ще носи актовете на сгафилите шофьори в дома им, можем да прочетем в СТАНДАРТ. МВР приключва преговорите с пощите, а за целта са отпуснати 120 хил. лв. от бюджета. Пътна полиция ще чака месец нарушителите да дойдат на място да си платят глобата, след което вероятно ще им даде още месец гратисен период, преди фишът да бъде донесен вкъщи.

Всяка кола да има досие, което постоянно да се актуализира в специален електронен регистър, обсъждат от КАТ, пише МОНИТОР. Идеята е още при внасянето на автомобила у нас да се записва техническото му състояние, както и дали са платени всички мита.

Ще се отразяват застраховките, както и платените данъци на превозното средство. 32 процента от учениците у нас се дрогират, защото това им доставя удоволствие, посочва в друга статия Монитор. Изданието цитира проучване на Службата по наркотици и престъпност към ООН, според което 42 на сто от анкетираните са признали, че са опитвали марихуана, като една трета от тях вярват, че това е най-безвредният наркотик.

Пътните полицаи искат разрешената скорост по столичните булеварди „България“ и „Цариградско шосе“ да стане 50 км в час, отбелязва ДУМА. Според тях, тези две натоварени артерии не отговарят на изискванията за по-висока от стандартната за градски условия скорост.

Очаква се първата сбирка на новоизбрания парламент да бъде до 15 юли, десет дни след изборите, четем на първа страница на ТРУД. Президентът Георги Първанов обяви, че ще свика новото Народно събрание максимално бързо след обявяването на окончателните резултати.

30-годишна жена, координатор на партия в Бургас, беше залята с киселина от неизвестен мъж с колело, пише НОВИНАР. Пострадали са гърбът, кръстът и дясната й ръка, няма опасност за живота й.

„Разбиха джипа на шефа на ДАНС“, е водещото заглавие на 24 ЧАСА. Дръзките крадци отключили служебния автомобил на Петко Сертов, който бил паркиран на улицата пред дома му, но не успели да го подкарат и го оставили, без да вземат нищо отвътре. Апашите вероятно са знаели чий е джипът, за което говори фактът, че е бил отворен с подправени ключове.

Всички вестници отделят обширно място на материали, посветени на Краля на попа Майкъл Джексън, който почина в Лос Анджелис малко преди завръщането си на сцената. „Джако forever“ и „Кралят стана безсмъртен“ са само част от заглавията в днешната преса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *