Преглед на печата

Репортери на „24 часа“ под прикритие само за три часа осигурили стотици бюлетини за несъществуваща партия, обяснява изданието в собственио разследване.

Репортерите на часовия всекидневник доказали, че въпреки криминализирането на това деяние и лозунгите по клиповете партиите-кандидатки, търговията с гласове продължава.

„Монитор“ на водещо място алармира, че пощата в Министерството на външните работи прегряла от недоволни българи, в резултат на което се очаква 10 хиляди гласа по-малко да дойдат от чужбина.

„Безплатните лекарства са на път да изчезнат“, е озаглавена темата в „Сега“. Редица хронично болни са на път да останат без необходимите лекарства, поети от Здравната каса, които им се полагат по право, сочи разследването на изданието. За около две трети от общо 313-те напълно заплатени от Националната здравноосигурителна каса медикаменти, се оказва, че пациентите си доплащат, при това напълно законно.

Всекидневникът извежда на челно място и друга тема, от семинар на финансисти през почивните дни, от който е става ясно, че най-чистият начин за пране на пари у нас е Фондовата борса, пише „Сега“.

Заради свръх-предлагане падат наеми на жилища“, пише „Труд“ на първата си страница. В резултат от икономическата криза, най-търсеният вид – двустайните апартаменти, са поевтинели в София, Варна и Пловдив.

„Труд“ съобщава за граничен полицай, предложил 2 хиляди евро подкуп на двама свои колеги, които го спипали за нарушение.

„Ужилване с лесни заеми“, предупреждава „Стандарт“. Лихварите залагали капани в интернет. „Срещу 20 лева уреждаме всеки с 5 бона заем от банка“, рекламирали те. Това е капан за наивници, са цитирани потърпевши. Мнимите лихвари предлагали лесни пари само срещу ЕГН и малка такса. Дори и да си потънал в борчове към други банки, те пак обещавали заеми пише“Стандарт“.

Централната тема в „Класа“ под заглавие „Спрете бонусите за чиновници от такси и глоби“ е взаимствана от доклад на Световната банка. Експретите са категорични, че 91 тарифи в България се правят без необходимата методология и контрол и по закон от 51-ва година.

На аспект на икономическата криза е посветен и водещият материал в „Новинар“, озаглавен „Български жрици на любовта махат за сбогом на Европа“. Казват, че кризата ударила и техния бизнес и вече няма какво да търсят пред големите витрини в еропейските градове. Идват си пълни със спомени, за да търсят работа – същата или друга доходоносна, признали и полицаи. Германски журналист стягал куфарите за Сливен, за да се срещне с тях, съобщава „Новинар“.

„Дума“ ни подготвя за новото председателство на Европейския съюз, което само след ден ще бъде поето от Швеция.

„Дневник“ по оригинален начин с цял подлистник на първата и последната си страница разказва за живота и смъртта на поп-идола Майкъл Джексън под заглавие „Бизнес за милиарди“. Интернет-магазинът „Амазон“ направил рекордни продажби, а новината за смъртта на Майкъл Джексън парализирала интерент, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *