Преглед на печата

СЕГАинформира тревожно с водещото си заглавие „Задава се хаос с новия ред за отпуските“. В социалното министерство мислели за поредна поправка в Кодекса на труда. Според влезлия в сила на 30 юли нов регламент, отпуските се ползват задължително по предварително направен график. Вариантите са или да се реши, че за 2010-та ще е в сила старият ред, или да се спасят само полагаемите се дни преди влизане в сила на споменатото изискване. Социалният министър обяснява за вестника, че работна група ще решава проблема.
ТРУД излиза с по-празнично водещо заглавие – „И властта на пазар преди Коледа“. Това става ясно от регистъра за обществени поръчки, пояснява изданието. Министерският съвет е обявил поръчка за снабдител с тоалетна хартия, сапун с приятен аромат и освежаващи сапунчета за тоалетни чинии. Вътрешното министерство иска тонове кашкавал и сирене, а земеделското – фирма за осигуряване на храна за пет журналистически семинара.
На първа страница насъщия вестник има снимка, която показва закъсал във виелицата и снежните преспи автомобил. В Източна България и в Котленския Балкан обстановката вчера беше доста усложнена.
Според 24 ЧАСА митницата е задръстена от коледни подаръциизаради много пратки от чужбина поръчаните по интернет по-евтини стоки се бавят. В същия вестник пише, че нова есенна ваканция ще отхапе от лятната. През ноември се появява 6-дневна почивка за учениците, но ако се стигне до съгласие учебната година да започне със седмица по-рано. Вариантът се обсъжда след протестите на средношколците за повече ваканция.
СТАНДАРТинформира на първа страница „Калинките под лупа“. След гафа с назначението на Калина Илиева нотариуси вече ще проверяват дипломите на кандидат-магистратите. Подобна промяна ще залегне в Закона за съдебната власт.
Изданието помества снимка на снегорин до заглавия като“Преспи и студ затварят училища“, „Отмениха учебните занятия в Бургас“, Добрич и Шумен“, „Виелица спря тока“, „Два автобуса бяха в снежен капан“.
МОНИТОРсъщопише за проблемите със снега и виелиците вчера в източната част на страната. Идва коледно затопляне, четем още в изданието. В деня, в който се открива ски сезона в Пампорово от сдружение „Българско ски училище“ алармират, че Федерацията по ски налага монопол в зимния туризъм.
НОВИНАРпомества призив на рокпевицата Милена Славова „Българи, пратете децата си да учат в чужбина!“ В унисон с това, водещото заглавие на броя е „България е най-тъжното място на планетата“. Констатацията е на американски учени, цитирани от списание „Икономист“.
По-високият данък сгради, приет тази седмица от Столичния общински съвет, отива на съд, информира ДУМА. Общинският съветник от ДСБ Ивайло Йонков е обявил това намерение. Решението засяга близо 100 000 души в 12 квартала. По темата във вестника е публикуван коментар на общинския съветник от БСП Георги Кадиев, който припомня, че кметът Фандъкова се кле, че няма да има повишение на данъците и таксите през 2011 г.
Седмичният вестникКАПИТАЛ излиза с тема „Накъде след ВАЦ?“ по повод продажбата на вестниците „24 часа“, „Труд“, „168 часа“. В интервю завестника премиерът Бойко Борисов заявява: „Знам, че този пост не е да царуваш. Аз съм дошъл да свърша една работа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *