Преглед на печата

в. „Труд” „Партии преселват избиратели” Изборен туризъм със страшна сила кипи в цялата страна, защото след броени дни влиза в сила уседналостта за местния вот. Кой където е регистриран към средата на януари, там и ще гласува. Явлението заплашва да засенчи и международните преселения, организирани дълги години от ДПС, които вече са забранени. Странджанското село Габър набъбна двойно откъм жители само за 3 месеца и може да реши вота в Созопол. В Несебър се пръкнаха 1228 нови избиратели. В Северозападна България политическите заселници пък се маскират като секачи.
„Закони за среден пръст” Макар че Изборният кодекс не е докрай приет, из страната вече му показват среден пръст. Неприлично? Аз, но е факт. Край на изборния туризъм – вот за кметове и общинари вече ще дават само „уседналите“ жители! „Минувачите“ са аут от урните по местни избори, гласува едва преди дни парламентът. Но колаят вече бил намерен – масово предновогодишно преселение по критични изборни депа. За постигане на желаната победа. в. „24 Часа” „След ударно поскъпване с 29 процента, от Нова година намаляват парното”
Цената на газа по-ниска с 6.11 на сто

От Нова година парното ще поевтинее от 4,57 до 5,73% за различните градове. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране публикува проекта за намеренията си. На открито заседание във вторник ще одобрят цената на топлинната енергия. За София намалението ще е с 5,12 на сто, за Пловдив – с 5,21%. Най-сериозно се сваля цената в Плевен – с 5,73%, а в Разград с 5.6%. Почти няма да се усети в Перник и Сливен, където намалението е под 1 на сто.

„Цветанов е за президент но ще видим”, казва премиерът Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *