Преглед на печата

24 ЧАСА излиза с водещо заглавие: „Земеделци отказали 158 млн. лв. европари, заради високите лихви по кредитите“. В интервю за вестника земеделският министър Мирослав Найденов казва, че бумът на заболяванията от рак у нас е заради лошите продукти, с които се храним. Като допълнение по темата е репортаж в НОВИНАР със заглавие „Пилешкото на пазара бъкано с разтвори, започва масова проверка на производителите“.
МОНИТОР добавя нюанс с водещото си заглавие „Свинското тъпкано с оцветители…“. ДНЕВНИК пък подчертава необходимостта от подобряване на ситуацията в млекопроизводството, защото над 90 % от българските фирми трябва да покрият хигиенните изисквания на Европейския съюз, ако не искат да бъдат закрити. Едва 3 хиляди от 90-те хиляди производители са отговорили досега на хигиенните норми.
Водещото заглавие на в.РЕПУБЛИКА цитира данни от проучване, което показва, че 40 на сто от децата у нас са с високо кръвно налягане.
Вестник СЕГА предлага интервю с бившия подуправител на Българската народна банка Милети Младенов, който заявява: „Историята показа, че от криза се излиза за 10 години“.
Според вестник ДУМА, около 90 на сто от общинските болници ще бъдат закрити, защото ще получават наполовина по-малко пари по клинични пътеки.
КЛАСА съобщава, позовавайки се на свои източници, че френска компания предлага милиард и половина евро кредит за изграждане на АЕЦ „Белене“.
СТАНДАРТ предлага репортаж от границата ни с Гърция, озаглавен „Византийски номера на границата“, превозвачите искат съд за стачниците, загубите от протестите ще стигнат 20 млн. евро.
ПАРИ излиза с една от водещите теми на всички всекидневници, а именно „Антимонополната комисия установи картел при търговските вериги“. Темата на изданието днес е анализ на лауреата на Нобелова награда по икономика Пол Кругман, според когото лошото време надува цените на храните в световен мащаб.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *