Преглед на печата

По думите му инцидентът всява паника сред населението.
 
Според Пари екплозията е поредният скандал, който вероятно ще остане неизяснен. Вестникът публикува и мненията на Красен Станчев от Института по пазарна икономика, както и на Огнян Минчев от Асоциация „Трансперънси Интернешънъл“. Според Мичев, вривът е продължение на стилистиката, наложила се през последните години по върховете на българската политика. По думите на Станчев нещата, кото се случват напоследък, са свързани и експлозията можеше да се очаква.
Специалните разузнавателни средства да бъдат събрани в една служба към премиера, пише 24часа като се позовава на предложение на председателя на вътрешната комисия Анастас Анастасов. Той предлага още подкомисията за контрол на СРС-тата в парламента да стане постоянна, на паритетен принцип. Веестникът публикува и интервю с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Пактът за стабилност, финановото здраве на държавата, подслушванията са част от темите на разговора.
Огласените записи на разговори на шефа на „Митниците“ Ваньо Танов са от законни специални разузнавателни средства, изнесени незаконно от службите, посочва Дневник като се позовава на изводите от междинните заключения на експертизата на БАН.
Зеленчуците са като бомба със закъснител, отбелязва Стандарт, като се позовава на производители. Краставици и домати от Йордания, Турция и Сирия са тъпкани с пестициди, забранени за използване в Европейския съюз.
Държавата ще направи нов опит да наложи стандарти за храната в детските градини и училищата, пише Сега във водещата си статия като се позовава на шефа на Агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов. Вестникът публикува интервю с правосъдния министър Маргарита Попова. СРС-тата, проектът за нов Наказателен кодекс, промените в Закона за съдебната власт са сред основните въпроси в интервюто.
Столичани, кото хвърлят фас на улицата или паркират в зелени площи, ще бъдат наказвани с глоба 50 лева, посочва Монитор като се позовава на заместник кмета Минко Герджиков. Санкцията ще се налага с фиш, който инспекторите ще пишат на място.
Софийската градска прокуратура е изискала от НАП да представи резултатите от проверката, свързана с имотната декларация на вицепремиера Цветан Цветанов, отбелязва Дума. Шефът на приходната агенция Красимир Стефанов, призна, че прокурорите щенастояват за данните, когато те са напълно готови.
Националната агеция по приходите – София ще продава огнестрелни оръжия и газови пистолети на търг с тайно наддаване, пише Новинар. Оръжията са иззети в полза на държавата от административни и съдебни органи.
Българският еврокомисар Кристалина Георгиева е оценена като една от най-ефективните в Еврокомисията, посочва Класа като се позовава на проучване на независима ПР агенция, публикувано от изданието „ИЮ Обзървър“. Според вестника, работата на Европейската комисия се определя като средна.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *