Преглед на печата

При опит да разгледа новия сайт, който днес ще бъде представен от заместник-министъра на икономиката и туризма Иво Маринов, репортер навестника е препратен на друг, който като забележителност на черноморския курорт гр. Бяла е посочен мостът на Колю Фичето на Янтра в град Бяла, Русенско.
 
Темата на вестника е посветена на образованието. Децата от 2 до 4 клас, които не успеят да се справят с уроците и получат двойки, ще повтарят учебната година. Това е записано в проекта за концепция на училищносто образование, който се разработва от министерството, уточнява изданието.
4 години след въвеждането на задължителните матури, университетите разширяват възможността да се кандидатства с тях, посочва по темата 24 часа. В началото повечето вузове бяха категорични, че няма да я признават, но днес това е един от начините за привличане на кандидат-студенти, наред с конкурсите през цялата година и модерно формулирани специалности.
ВестникСега извежда начело делото срещу Ахмед Доган за „Цанков камък“. Върховният административен съд оконателно отхвърли иска на парламентарната антикорупционна комисия и постанови, че Доган не е в конфликт на интереси заради получения по проекта хонорар от 1 милион евро.
Освен това съдът осъди Народното събрание да заплати на лидера на ДПС направени по делото допълнителни разноски в размер на 300 лева, посочва Новинар.
Все повече българи се преселват да живеят в Гърция заради гарантирана пенсия от 500 евро, пише Стандарт. През последните години, хиляди нашенци, подучени от гръцки адвокати, са се пенсионирали в южната ни съседка като са посочили постоянен адрес там.
 

 
Преките чуждестранни инвестиции са намалели с над 58% през 2010 година, отбелязваПари като се позовава на предварителни данни на БНБ. В сравнение с 2008 година намалението е 80%.
Огромен процент двойки беше получен на изпитната сесия за продобиване на корабоводителски правоспособности във Варна, посочва Класа. Причината е внезапна проверка на Морска администрация по сигнал на вестника за конфликт на интереси и изтичане на информация.
Забранени лекарства за отслабване с опасни съставки се търгуват в Интернет с променени имена или маскирани като хранителни добавки, пише по темата Монитор. Според председателя на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов, активната съставка на препаратите удря сърцето, кръвоносните съдове и мозъка.
Хирурзи, анестезиолози и патоанатоми в шуменския онкологичен център в принудителен отпуск заради нормативния хаос с методиката на финансиране и медицинските снандарти, посочва Дума. Това е причината на персонала да не са плащани заплати втори месец, а лечебното заведение да не е получавало пари от декември.
Германската антимонополна служба е започнала разследване дали при най-големите търговци на дребно не е концентрирана твърде голяма пазарна сила, когато става въпрос за снабдяването им с продукти, отбелязва Дневник. По данни на регулатора четирите най-големи компании в сектора контролират 85%от продажбите.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *