Преглед на печата

Бившият ни посланик в Съединените щати Лъчезар Петков, отзован от Румяна Желева, кандидатства за мястото на генерален консул в Чикаго, Лос Анджелис или Торонто.
ДНЕВНИК оповестява на първа страница „Икономиката се раздвижи, несигурността остава“. Според официалните данни на националната статистика, високата инфлация ще е основен риск за постигане на устойчив растеж. Изследването е за последното тримесечие на 2010 г.
Темата на деня за ПАРИ е „Европейското здравеопазване ще остане недостъпно за българските пациенти“. Богатите държави се опасявали да не се получи ефекта „здравен туризъм“, обяснява наш депутат.
МОНИТОР предлага интервю с директора на държавния енергиен и воден регулатор Ангел Семерджиев, който прогнозира, че токът за бита вероятно няма да поскъпне.
ТРУД излиза със свое разследване по повод поредния инцидент с коли на Националната служба Охрана. Вчера два автомобила на премиерския кортеж се сблъскаха с „Фолксфаген“ на частно лице, няма пострадали. За последните десет години, според ТРУД няма премиер без инцидент.
Водещата тема на СЕГА е посветена на очаквания в петък междинен доклад по наблюдението над страната ни в областта на правосъдието и вътрешния ред. „Европейската комисия иска гаранции срещу незаконното подслушване“, гласи заглавието. В междинния доклад на Брюксел ще има похвали за реформите в МВР и митниците, както и загриженост, че делата за конфискация на незаконно имущество могат да се образуват по анонимни сигнали.
СТАНДАРТ съобщава на първа страница, че е арестуван русенски наркобос малко преди да изпълни поръчка да разстреля съдията от Софийския градски съд Десислав Любомиров. Информацията е на изданието. СТАНДАРТ предлага обстоен репортаж от организирана от вестника дискусия по повод твърде рекламираната у нас през последната година онлайн игра на покер.
Журналисти от НОВИНАР са научили, че икономическата полиция проверява федерацията по фехтовка, след като независим одитор е разкрил, че през централата са минали милиони левове от 2004 г. до края на 2009-та. Липсват документи за движението на тези пари, заявяват от новото ръководство на федерацията.
КЛАСА оповестява мнението на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, изказвано от няколко месеца и от наши евродепутати, че България е против плана на Германия и Франция за данъчна унификация. Дянков е на заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси, известен като ЕКОФИН, в Брюксел.
Проф. Иван Ангелов, член-кореспондент на БАН, отброява в ДУМА десетте управленски провала на Симеон Дянков, сред които на първо място е присъединяването ни към така наречената чакалня за еврозоната. Вестникът информира, че Съветът за електронни медии е защитил Българското национално радио и Лили Маринкова след писмото на Николай Бареков от ТВ 7, почувствал се засегнат от диалог между Маринкова и единия от гостите в предаването „Неделя 150“, депутата от ДПС Христо Бисеров.
 

финанси
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *