Преглед на печата

Брюкселнастоява България да се придържа към докладите на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията, към Съвета на Европа, отбелязва изданието.
Министър иска спешна ревизия на БТК, пише Труд. В интервю за всекидневника транспортният министър Александър Цветков пояснява, че през последните две години компанията“Виваком“, бившето БТК е била безогледно източвана. В момента текат преговори за третата препродажба на БТК за последните 7 години. Като възможен купувач е сочен „Огер телеком“, основан от бившия ливански премиер Рафик Харири. Друг потенциален купувач е бизнесменът от Хонконг Ричард Ли, пише Труд.
Водеща за съботния ден тема на Дума е под заглавие „Забраняват протести“. Опозицията обвинява ГЕРБ в насаждане на страх и репресии пояснява левият всекидневник и пояснява защо. Правителството отказвало разрешение за земеделски протести три поредни дни. Мотивът винаги бил, че чуждестранна делегация ще посещава Министерския съвет, отбелязва изданието.
Водещата новина за Монитор е за създадения и работещ регистър на медицинските изделия. Статията, озаглавена „Край на далаверата с лещи и имаплантанти“, аргументира, че касата ще плаща само за обявените в интернет продукти.
Новинар, Стандарт, Труд и Сега на първите си страници разглеждат разрастващия се скандал между Сърбия и България заради препятствията от страна на Белград за отбелязване на годишнината от обесването на Васил Левски в Западните покрайнини. Изданията отбелязват, че свадата с комшиите е стигнала дори до Брюксел.
Една добра новина, напълно в унисон с настроението за уикенда идва от първа страница на 24 часа под заглавие 25 милиона турци, луди по наш танцьор. Става дума за 30-годишния Николай Манолов от Хасково, който пленил Турция с грация и техническо найсторство на танцувалния подиум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *