Преглед на печата

Свиквам парламента на 14-ти юли“ – това съобщава президентът Георги Първанов в интервю за Труд, което ще излезе утре, но се анонсира днес от вестника.
24часа публикува резултатите от последните проучвания на 6 социологически агенции за изборите в неделя. Те са единодушни, че 5 от участващите в надпреварата със сигурност влизат в следващото Народно събрание, а три са на ръба. Всички агенции регистрират прилив в отбора на решилите да гласуват, пише 24 часа.
В предпоследния ден на кампанията можете да прочетете множество интервюта с основните съперници в изборите.
Освен политиците и социолозите, и икономистите са главни действащи лица в днешната преса. „Бюджетът на червено до месеци“, гласи голямото заглавие на първа страница на вестник Пари, който представя стръмна диаграма на ръста на държавните разходи спрямо миналата година. „Бюджетът се движи към сериозен дефицит“ е водещото заглавие на Дневник. „Парите за пенсии и здраве застрашително намаляват“, пише Сега. „Източиха хазната“, категоричен е Стандарт.
Казаното от върховния съдия Константин Пенчев, че приятелски кръгове кадруват в съдебната система е повод за 24часа да го нарече „съдия на деня“. В интервю за Труд Константин Пенчев отново отказва да назове кои са в приятелския кръг. „Ако кажа кои са, ще стане война“, обяснява председателят на Върховния административен съд. В коментар на страницата си „Наблюдател“ вестник Сега пита: „Докога омертата ще пази приятелския кръг в правосъдието?“ Според вестника Пенчев е единственият сред висшите магистрати, който се осмелява да изкрещи, че царят е гол.
Дума, Монитор и Труд избират за водеща тема запорирането на имотите на т.нар. братя Галеви. По темата пише и Стандарт.
Вестникът излиза с разследване за нова проверка на службата за измами на ЕС – ОЛАФ в икономическото министерство, където чиновници спечелили търг за европари по условия, които самите те са писали. Свое разследване публикува и Монитор и го представя под заглавие „40 бона да ти родят бебе“. Безработни и студентки трупат пачки от бременности, обяснява вестникът.
В заключение – още едно заглавие от първа страница на Стандарт: „Още седмица порои, но на морето ще е идеално за плаж“. „Истинското лято ще е през август, когато и в планината, и край морето времето ще е фантастично“, допълва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *