Преглед на печата

Ревизия е установила, че семейство Цветанови е имало достатъчно доходи, за да направи декларираните разходи.
Проблемът са около 130 000 лв., получени от родителите на Десислава Цветанова, чиито доходи не са достатъчни за подобен жест. Тъстът на Цветан Цветанов – Васил Георгиев, не е могъл да докаже произхода на шестцифрена сума пред данъчните, съобщава Труд, като цитира свои източници. НАП започва ревизия на Георгиев, който обаче не е съгласен да падне данъчната тайна. Затова от ведомството отказват всякакъв коментар.
Данъчните започват операция „Тъстовете“, коментира Дума. Цветанови – „чисти“, почва проверка на странно богатите тъстове на вицепремиера, допълва изданието.
По 150 000 лв. на месец от рушвети и подкупи събирали митничарите в Свиленград, пише 24 часа. Това твърдели хората, подали сигналите в ГДБОП и ДАНС, по които е образувано разследването, прераснало в „Тановгейт“. Парите отивали за ръководството на агенция „Митници“, като по веригата се давали отчисления и за по-дребни началници.
Застрахователната компания „Лев Инс“ ще съди държавата за над 30 млн. лв. нанесени щети, пише вестник Пари. Поводът е, че при обиск в офиси на дружеството по време на операцията „Октопод“, са били иззети техника и сървъри, които после не са били върнати.
Новинар цитира представителя начуждестранните акционери в дружеството Шаул Шнайдер, според когото са били давани „препоръки“ и „предупреждения“ за бизнеса на компанията от името на премиера Бойко Борисов. Бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев е заявил, че ако не финансира определени български политик и седмичник, компанията ще може да прави спокойно бизнес в България.
Вълна от екстремисти от Северна Африка се задава към българската граница след революциите в арабския свят, алармира Република. Според арабисти голяма част от бежанците, които ще пресекат южната ни граница, са екстремисти.
Трийсет от камерите на КАТ, които снимат шофьорите за превишена скорост, ще останат изключени през следващите три седмици, пише Монитор. Причината е, че уредите не са минали задължителните тестове на Българския институт по метрология и снимките, направени с тях, биха паднали при обжалване в съда.
Ефектът от резкия скок в цената на петрола се пренесе и в България, отбелязва Дневник. Скъпите горива в момента влияят най-силно върху транспорта и земеделието в страната, тъй като са сред основните им консумативи.
Петролна треска завладя предприемчиви българи, търгуващи с нефт през световните борси, заради скока на цените след либийската криза, отбелязва Стандарт. Много от хората, които търгуват със злато и валути, сега са се насочили към черното злато.
Повишеният интерес е основно от страната на индивидуални инвеститори и спекуланти, коментира Класа. Те залагат на това, че бунтовете от Либия ще се прехвърлят и към други членки на Организацията на страните износителки на петрол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *