Преглед на печата

При тях възрастните и болните пациенти ще са най-желани, защото здравната каса ще плаща не само за заболяването, заради което човекът търси пимощ, а и за придружаващите го.
Както „Хоризонт“ вече съобщи, тримата лекари от болницата в Горна Оряховица, които бяха арестувани за бебето във фризера, са обвинени за смъртта на друго новородено момченце. За това пише 24 часа, като обяснява, че става дума за предишен случай.
Вестникът публикува и интервю с външния министър Николай Младенов. Според него ситуацията в Либия продължава да се влошава и ако се наложи, в следващите дни ще бъде изпратен още един самолет. Министърът обявява, и че до 14 март президентът Георги Първанов ще получи предложенията му за нови посланици, които да заменят дискредитираните такива.
Само за месец правителството е инкасирало 1/4 от допустимия по закон дефицит за цялата 2011 г., посочва Сега. Хазната започва новата година на минус 477 милиона лева, а до края на декември финансовият министър ще трябва да се вмести в 2 милиарда дефицит, ако ГЕРБ не иска за трета поредна година да актуализира бюджета.
Мексиканска вълна с цените удря джоба ни, пише Стандарт. Горивата са на път да счупят рекорда от 2008 година, когато петролът вървеше по 150 долара за барел.
Във всяко четвърто семейство има поне един българин, който страда от психично разстройство, посочваНовинар като се позовава на д-р Владимир Сотиров – управител на практика и бивш председател на Софийското психиатрично общество. Според него прибилизително 200 хиляди души са измъчвани от биполярно разстройство или депресия, а причината е в бедността.
Към 31 декември 2010 г. 454 домакинства имат депозити от над 1 милион лева, пишеДума, като се позовава на данни на БНБ. Според тях депозитните милионери в евро са най-много – 244, следвани от тези в лева – 187 и в други валути – 23.
Темата наПари е за проблемите, свързани с приводството на ток от биомаса. България разполага с биомаса в изобилие, но липсата на достатъчно яснота за закона за възобновяемите енергийни източници по отношение на този ресурс може да спре известитори със сериозни намерения, алармират прозиводители на зелена енергия.
Кабинетът ще обсъжда пакет от мерки за наблюдение върху цените по цялата верига производител – преработвател – търговец, отбелязва на първа страницаКласа, като се позовава на земеделския министър Мирослав Найденов. По думите му поскъпването на стоките е световна тенденция, но възможно някой да се опитва да лови риба в мътна вода.
По същата тема пише и Дневник. Безплодните акции на земеделското министерство срещу поскъпването на храните и публичното заклеймяване на „спекулата“ прераснаха в идея за да се въведе държавен механизъм за наблюдение и намеса на пазара „при необходимост“.
Гаражни работилници произвеждат и продават пътни знаци, неотговарящи на стандартите, посочваМонитор, като се позовава на Българската браншова организация „Пътна безопасност“. Според нея фолиото на ментетата не издържа повече от 2-3 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *