Преглед на печата

Леденото време ще завладее България в понеделник. Температурите ще се понижават с всеки изминал ден, докато в сряда и четвъртък минималните паднат до минус 15°. Добрата новина е, че само два дни по-късно те ще са минус 3°. В южните райони на България ще се наблюдават типично пролетните 12°-13°, съобщиха от службата TV-MET.“Депутатите пътуваха пет пъти до Луната“През 2010 г. служебните коли на депутатите са изминали 1 970 798 км. Това сочи справка на Народното събрание, направена по искане на „Труд“. Числото означава, че автомобилите са „отскочили“ 5,13 пъти до Луната, която е на 384 403 км от Земята. Отделно депутатите доста са пътували служебно и с личните си коли, за което парламентът им възстановява сумите за гориво -789 745,94 лв.За парите има лимит според отдалечеността на избирателния район.
в. „24 ЧАСА“ „Лятото суша, зимата дъжд“Март и април ще приличат повече на зимни месеци според сезонната прогноза за България. Ще се запази тенденцията за размиването на сезоните, отчетено в последното международно изследване. Най-песимистичният вариант предвижда средните температури да се повишат с 3 градуса до края на века. Пролетта и есента вече няма да са самостоятелни сезони.Лятото ще е все по-топло и сухо, с екстремни температури и единични поройни дъждове. Зимите ще вземат курс към омекване – с по-умерени амплитуди и дъжд. Когато го има, снегът няма да се задържа. Това означава страната да загуби един голям язовир.“Преди салютите“Войници премитат червения килим пред Паметника на Незнайния войн в София минути преди тържествената церемония за Трети март.
в. „СТАНДАРТ“ „5000 лева за лагер с Бербо“Хлапета тренират на „Олд Трафорд“, учат футбол и английскиНов хит за бащите паралии предлагат туроператори. Само срещу 5 бона техните наследници могат да учат английски и да тренират на „Олд Трафорд“ рамо до рамо с любимеца си Бербатов.Момчетата между 8 и 17 години ще могат две седмици да ритат с фланелката на „Манчестър Юнайтед“ досущ като „червените дяволи“. В цената на спортния лагер влиза самолетен билет, трансфер от летището до избрано училище – в Лондон или Манчестър, два оригинални екипа на прочутия клуб, придружител и храна.“Протест на свещи срещу тока“Протест на свещи срещу скъпия ток ще последва бойкота на бензина. Активни потребители зоват 13 март да се превърне в ден на недоволството. След шофьорите, които искат точно тогава да зареждат символично за по 2 лв., следва и бунт срещу скока на тока.
 
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „СТИПЕНЦИЯ И В ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА“Държавни стипендии за отличници ще има и в частните училища, обяви министърът на образованието проф. Сергей Игнатов. Сега такива се дават на гимназистите само в държавните и общинските училища. Те получават по 21 лева месечно при успех над 5,50. Новите правила ще залегнат в подготвяния закон за предучилищното възпитание и училищно образование.“Бойко остава премиер, няма да е президент“Христо Стоичков ще представлява България в Барселона като наш почетен консул, Това стана ясно от интервю на премиера Бойко Борисов в предаването „БОдилник“ на TV 7.Така опроверга появилите се вчера спекулации, че Камата може да е номинацията на ГЕРБ за президентския вот през есента. „За кандидатурата за президент ще кажем през юни-юли. Христо Стоичков съм го поканил – и той е приел – за наш почетен консул е Барселона. Там той е Господ, не консул, а Господ“, заяви Борисов. Очаква се назначението да е факт до месец и половина. Дотогава Външнс трябва да е приключилс процедурата по съгласуването на номинацията с испанската страна.
в. „МОНИТОР““Махат партийните кръчми до месец“С НОВА НАРЕДБА НА СТОЛИЧНОТО КМЕТСТВОПолитическите формации ползват около 200 общински помещенияПартиите в столицата ще имат срок от 1 месец да освободят наети общински помещения, ако не ги използват по предназначение. Това предвижда новата наредба за общинската собственост, която местният парламент в столицата предстои да приеме в следващите седмици. Така кафенетата и кръчмите, които са настанени в преотдадени от политическите формации сгради на софийското кметство, ще трябва да затворят до 30 дни, ако бъдат констатирани нарушения.“Борисов: Няма да съм президент“Или инфраструктура, или фалит на държавата, заяви премиерът„Не виждам никакво основание да оставя най-отговорния пост в държавата.“ Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали ще се кандидатира за президент, който му бе зададен в интервю за TV7.
в. „АТАКА““НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ – ДОЛУ ДО 2 СЕДМИЦИ!“АТАКА настоява 17 май да стане ден на българите, загинали по време на османското владичествоНад 10 000 патриоти от цялата страна, изпълнили площад „Св. Александър Невски“ в столицата по случай националния празник 3 март, поискаха до 2 седмици новините на турски език по БНТ да паднат. Това стана, след като Волен Сидеров припомни, че трябва да пазим националното си достойнство.“ Ако не паднат новините на турски език по Канал 1, АТАКА ще започне ежедневни протести пред националната телевизия до решаването на въпроса“, поясни лидерът на АТАКА.
 
в. „ПОЛИТИКА“ „Мачът на варварите“В България няма футбол. Има някакви хора в екипи, които разхождат топката по терена изнервящо бавно и мудно. Те могат да предложат на публиката всичко друго, но не и качествена игра. И когато, по случайност, се получи добър мач, ревностните фенове на отборите са на седмото небе от щастие, че чакането си е струвало. Това може да се случи в един от десет мача през годината, но те продължават да се са-моизтезават с надеждата, че някога и тук ще има европейски футбол. Но има една категория запалянковци, на които им е все тая какво се случва на терена. Те не са там заради играта. И дори може да прекарат повечето време с гръб към играчите, с насочен среден пръст към вражеската агитка. Привидно изглеждат като тълпа. Но това е заблуда. В повечето случаи действат като организирана банда. В момента, в който им бъде даден знак, те започват да рушат и ломят всичко наоколо. След ексцесиите винаги твърдят, че са били предизвикани. Как и от кого не уточняват. Или пък измислят нещо. което вече не подлежи на доказване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *