Преглед на печата

Президентът Георги Първанов дава интервю за „Труд“, озаглавено „Нови избори? Това е най-лошият вариант за страната“. Държавният глава декларира, че би работил с всяка коалиция, стига партиите да се разберат помежду си. Той смята, че голяма коалиция от първите партии е най- добре за страната.

От първата си страница „Труд“ предупреждава, че измамници, представящи се за санитарни инспектори, искат такса „свински грип“. Полицията издирва бандата, чиито членове спират коли на турски гастербайтери по магистралите и искат удостоверение, че не са болни от новия грипен вирус.

„24 часа“ предлага направената от негови автори карта за горещи шопинг-дестинации. Оказва се, че българинът обикаля съседните балкански страни, за да пазарува по-евтино. Например в Гърция купува дрехи, в Румъния лекарства, а в Македония – зеленчуци.

„Новинар“ информира, че банки разпродават хотели по морето. Квадратен метър започва от 700 лв. Продаваните засега заради неплатени кредити хотели не са много, но ще се увеличават, прогнозират от Камарата на частните съдебни изпълнители.

В „Дума“ е поместен анализ на тема „Защо банките имат нужда от пари кеш?“. Оказва се, че 80 % от заемите в Централна и източна европа са отпуснати от шест европейски държави.

„Сега“ излиза със свое разследване на пазара на недвижими имоти у нас, според което цените на жилищата са се приземили, купувачи вече доплащат за нов апартамент с кола ири с терен.

В рубриката „Парадокс“ „Сега“ помества коментар за приемните изпити за седмокласниците, в който се разсъждава за това, че вече 40 години начинът за прием не се променя и че две дати определят бъдещето на 14-годишните.

„Стандарт“ помества информация, както и редакционна бележка, в която се казва, че някой подслушва незаконно Тодор Батков, председател на управата на вестника.

От първата му страница четем разработката „Трио от властта сви един милион евро по ФАР“, консултанти фантоми прибирали тлъсти хонорари от европроекти.

„Монитор“ отделя място за делото срещу вдовицата на Косьо самоковеца – Ангелина Димитрова, която се оплакала в съда, че няма никакви пари. Тя дължи 100 хиляви лева за данъци. Съдиите обаче са отказали да размразят запорираните сметки на нейно име.

„Делник“ пък излиза с репортаж за многото сливналийки, които проституират в Брюксел. Авторът – германски журналист, се пита защо проституцията в белгийската столица се контролира от един-единствен град в Източна Европа.

Повечето днешни вестници поместват фоторепортаж от концерта на рокгрупата „Скорпиънс“ на „Калиакра рок фест“.

В днешния си брой седмичникът „Капитал“ публикува собствено проучване, посветено на изкупуването на броя от миналата седмица заради поместени там материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *