Преглед на печата

Просветното министерство планира да смени всички учебни програми и учебници до 2013 г. така ще се усвоят в срок 18 млн лв по оперативната програма „Човешки ресурси“, обяснява зам.-министър Милена Дамянова.
„Монитор“ помества проучване, според което университетите, работещи с чуждестранни образователни програми, няма да усетят липса на студенти.
„24 часа“ излиза със снимка и водещо заглавие „Либийци нападат български телевизионни екипи“, поместен и репортаж на пратеника на изданието на границата на Либия с Тунис.
„Труд“ също посвещава място на Либия, но в по-екзотичен вариант. Сейф Ал-Ислам, един от синовете на Муамар Кадафи, спял с два тигъра в леглото си.
Темата на вестника е: „Печки и хладилници поскъпват с 5 до 15 процента“. Това ще стане, ако екоминистреството реализира намерението си да повиши екотаксата за бяла и черна техника.
И още екзотика по темата за Либия, но с друг син на Кадафи, Саади, в днешния вестник „Република“. Третият по ред син на либийския лидер бил влюбен в българка, танцьорка на еротични танци. Дафинка и Саади се запознали в парижки бар. Историята бе разказана първо в британкия „Дейли мейл“. Дафинка разказва, че ходатайствала за свободата на нашите медици.
В страниците за международна политика, вестник „Дума“ помества анализа на Тодор Андреев, който прогнозира, че, след Близкия изток, Азия лесно може да бъде подпалена. 200 хиляди барела суров висококачествен нефт, добиван всеки ден в Либия, крият отговорите на много въпроси за Либия в бъдеще, пише в друг материал във външнополитическите страници на изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *