Преглед на печата

Японският сценарий не е изключен за Балканите при пробив в стената на огромния хидровъзел „Железни врата“, посочва ученият.
Авариите, станали във „Фукушима“, са невъзможни у нас, казват едни експерти, а според други тук е още по-опасно, отбелязва вестник Пари. Няма достатъчно авторитетна и независима експертиза, която да казва в прав текст има ли някакви рискове, свързани с реакторите, които трябва да заработят в „Белене“, подчертава изданието.
От няколко дни експерти от финансовото и социалното министерство, както и от Националния осигурителен институт обсъждат възможното актуализиране на заплати и пенсии, пише Монитор като цитира социалния министър Тотю Младенов. Ако увеличим приходите от данъци и осигуровки, ще компенсираме доходите, без да се налага актуализация на бюджета, цитира вестникът коментара на социалния министър пред БНР.
Правителството е готово да обмисли идеята на превозвачите за намаляване на ДДС върху горивата, твърди министърът на транспорта Александър Цветков, цитиран от Класа. Експерти от 3 министерства сравняват цените у нас и в Европейския съюз, а утре ситуацията на пазара ще бъде обсъдена с производители и търговци.
Поскъпващите храни и горива продължават да тласкат нагоре инфлацията в България, чието ниво за февруари е 5,2%, отбелязва Дневник. Ръстът на цените и свитите доходи увеличават и притесненията сред икономистите, че това ще забави още вътрешното потребление, а оттам и икономиката.
Втора данъчна ревизия за една година ще тресе футболните клубове в България, пише 24 часа. Повод за нея са съмнения за укрити приходи и осигуровки.
След гафа с тайно повишените данъци в София се задава нов, много по-голям данъчен удар, алармира Сега. Според малка поправка в Закона за местните данъци и такси – данък сгради за фирмите вече ще се изчислява върху по-високата от двете суми – данъчната оценка или отчетната стойност, разликата между които е огромна.
Чиновници от жълтите павета ще бъдат заточени далеч от столицата, пише Стандарт. Реформата тръгва от земеделското министерство. Държавната агенция по горите се мести в Пловдив, а Агенцията по рибарство и аквакултури „потегля“ към Варна или Бургас. Друга драстична размяна на сгради е тази между Министерството на земеделието и храните и Столичната община, която ще бъде гласувана в Министерския съвет в сряда, допълва Новинар.
Заповед на управителния съвет на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали от 10 март предвижда съкращаване на около 350 души, пише Дума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *