Преглед на печата

„Купуват гласове като за последно“ пише на водещата си страница „Труд“. „Десетки сигнали, арести и проверки за купуването на гласове валяха от цялата страна. Почнаха и първите наказания“, информира изданието и предупреждава – „ПАСЕ се закани да отреже България, ако има груби нарушения на изборния процес днес.“

Купуването на гласове може да ни изиграе лоша шега в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, пише „Стандарт“ и уточнява, че това би довело до отнемане на акредитацията на България в ПАСЕ, което означава, че нашите представители няма да имат право на глас в заседанията. Според чуждите наблюдатели това ще бъде прецедент за последните 10 години.

„Труд“ съобщава за списъци с данните над 200 избиратели от Турция, открити на граничния пункт Капитан Андреево в кола, превозваща 50 кг хероин. Наркотикът е на стойност 5 млн. лева. Задържани са трима. В автомобила на трафикантите са намерени списъците с имена, телефони и ЕГН-та на изселници от България, с българско гражданство.

Срещу данните на всеки пишело кога тръгва, кога пристига у нас и кога се връща обратно в Турция. Списъците били подпечатани от изселническата организация на българските турци в град Гебезе.

Разпоредена е проверка, която да установи дали няма нарушения на изборния закон и схема за купуване на гласове. Задържаният трафикант все още не е обяснил какъв е произходът на списъка и каква е връзката с днешните парламентарни избори, допълва темата „24 часа“. „Стандарт“ отделя цяла страница на случая. „Чартъри сменили автобусите от Турция“, пише на страниците си „Труд“.

Всекидневниците в обширни репортажи описват вчерашната пътна трагедия на автомагистралата между Любимец и Свиленград, където шестчленно турско семейство и техен роднина загинаха при катастрофа със сръбски автобус с туристи, идващ от Турция.

И трите неделни издания съобщават, че от следващата година цената на задължителната Гражданска отговорност ще стане 600 лева. „Стандарт“ и „24 часа“ отделят място за случая с убития шуменски бизнесмен Румен Рачев. Той беше застрелян пред погледите на минувачите, пред входа на болницата в Шумен. Полицията е изготвила фоторобот на убиеца по описание на свидетели на престъплението, информират изданията, но още не е открит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *