Преглед на печата

Освен тях вероятно има още около 300 нашенци, които не са се регистрирали в посолството ни, е заявил външният министър Николай Младенов за вестника. Жителите на града са разтревожени, но магазините работят, въпреки че хлябът се е изчерпал, е съобщил за БНР българин, живеещ там.
Нямаме нито един кораб в акваторията на Средиземно море, е заявил за Стандарт генералният директор на параходство „Български морски флот“, капитан далечно плаване Христо Донев. Никакви самолети не са се отклонили, забавили или снишили заради ситуацията в Либия, допълва вестникът.
Военната операция срещу либийския диктатор ще струва на Запада милиарди долари, ще оскъпи петрола и ще повиши инфлацията, пише вестник Пари. В дългосрочен план обаче отстраняването на Муамар Кадафи си струва тази цена, коментира изданието.
България няма запаси от минерална вода в Държавния резерв и бедствие като това в Япония ще ни завари „по бели гащи“, твърдят производители, цитирани от Труд. Има запаси от бутилирана вода, контрира зам.-председателят на агенцията „Държавен резерв и военновременни запаси“ Гълъб Донев. Количествата обаче били засекретени и не могат да бъдат съобщени.
Камъни и пръст се свличат и застрашават живота на шофьорите по обходния път над язовир „Цанков камък“, пише 24 часа. Въпреки предпазните мрежи, земни маси затрупват части от най-скъпото шосе на България, ограничават видимостта и когато има ТИР-ове, се образуват тапи, оплакват се пътуващи.
С окупация на Народното събрание заплаши председателят на РЗС Яне Янев, пише Република. Янев съобщава, че хората му тръгват към парламента след 20 април. До тогава той дава срок на управляващите за смяна в кабинета и коренна промяна в политиката им.
Едномесечен мораториум върху цените на горивата готви държавата заради войната в Либия, съобщи изненадващо в телевизионно интервю премиерът Бойко Борисов, отбелязва Сега. Окончателното решение на какви стойности ще замръзнат цените ще бъде прието във вторник.
Почти всеки втори българин живее под прага на бедността или е застрашен от обедняване, пише Новинар, като цитира евродепутата Ивайло Калфин, представил икономическите приоритети на гражданското сдружение „АБВ“. От сдружението настояват за цялостно преразглеждане на приоритетите на държавния бюджет и посочват, че в противен случай ще свършим с Международния валутен фонд и ще си изгубим съвсем политиката, посочва Дума.
Чакаме с 10 на сто повече руски туристи, твърдят български фирми, участници в московската туристическа борса „Пътешествия и туризъм – МИТТ 2011“, пише Класа, като цитира БНР.
Допитване на Дневник е показало, че са увеличени ранните записвания на чуждестранни туристи за България, които са първата индикация за предстоящия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *