Преглед на печата

„Златев в Москва за цените на бензина“ съобщава от първата си страница „Труд“. „Замразените цени на горивата ще са за сметка на бюджета,“извежда в заглавие „Сега“. С „Жълт картон за Трайчо“ темата продължава „Стандарт“, който цитира думите на премиера, казани за икономическия министър: „Не може да се изказва като опозиция, без да съгласува позицията си в кабинета“.Челно място на темата е отделено иот „Новинар“, който е озаглавил материала си „Лукойл“ пита Трайков може ли да смята“. Икономическият министър стана мишена едновременно на Бойко Борисов и „Лукойл“ през последните два дни, пише „Дума“ и припомня, че причина за това са станали серията му от изказвания срещу ценовата политика на фирмата, управлявана от Валентин Златев, известен близък приятел на премиера. „Челен сблъсък между икономическия министър и „Лукойл България“, „Премиерът Борисов взе страната на рафинерията“, пише „Дневник“.
Силюстрация за променящата се позиция на премиера по военните действия в Либия „24 часа“ отбелязва, че България има защо да иска мъст срещу Кадафи. За по-малко от 24 часа премиерът Борисов промени позицията си за войната в Либия на 180 градуса и на няколко пъти се размина с мненията на външния и военния министър, пише „Дума“. Вестникът публикува и мнението на президента Първанов, който заявява че е за обща позицията на НАТО.
В интервю за „24 часа“ заместник-председателят на ДПС Рушен Риза съобщава, че движението може да има свой кандидат за президент на предстоящите избори. От първата си страница „Монитор“ и „Стандарт“ информират за предложението на „Топлофикация“ всички софиянци да бъдат задължени да плащат парно и през лятото.
„Труд“ съобщава, че „Гугъл“ е станал най-скъпата марка в света“ споредпоследната класация на „Глобъл 500“ на маркетинговата компания „Бранд финанс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *