Преглед на печата

Заради поскъпването, междуфирмената задлъжнялост и липсата на финансиране, те дават лоши прозгнози за разитието на бизнеса и потребителското търсене през следващите месеци.
Фирмите от строителството, промишлеността и услугите очакват тежки дни в следващата половин година, посочваСега, като цитира същото проучване. Общият показател на бизнесклимата у нас намаля с 4.1% само за месец, съобщава националната статистика.
Ренесанс на гаражния бинес отчитат брокери на имоти в последните месеци, пише Стандарт. Според тях с 25% е скочило търсенето под наем на малки помещения в кварталите, подходящи за фризьорски и козметични салони, бакалии и ателиета.
Темата наТруд е посветена на очакванията за нови опашки пред гишетата за смяна на личните документи. Данните сочат, че пикът на невалидните карти наближава през ноември и декември тази година и януари следващата. Това е така, защото крайният срок на предишната подмяна е бил до края на 2001 година.
Хосписите също да могат да сключват договори със Здравната каса – така според здравния министър д-р Стефан Константинов ще се реши проблемът с лечението на хора с онкологични заболявания последен стадий, пише Новинар.
През ноември 2009 г. похитителят от Сливен издържал успешно многопрофилен тест за изследване на личността, известен като Минесотски, отбелязва 24часа, като се позовава на психолога Димо Станев. Първоначално тестът се използвал при военните летци. Той е валиден за 3 години и преди това мъжът го е минал с успех и през 2006 година.
Под 24% от минералните ни води се използват, останалите се изливат безполезно в реките и морето, посочва във водещата си статия Монитор. Вестникът се позовава на експерти в екоминистерството, които разработват водната стратегия на страната.
Дизайнерски наркотици на достъпни цени предлага български сайт, отбелязва Дума. За това са алармирали от тийнейджърски форум. Поръчката на дрогата става изцяло през интернет, а плащането е с наложен платеж и така поръчителят никога не се среща с доставчика.
Темата наПари е свързана с едномесечния мораториум върху цените на горивата. Подписания между правителството и „Лукойл“ документ предизвика опасенията на останалите вериги бензиностанции в страната, че ще бъдат поставени в нелоялна конкуренция.
Две години след създаването на Сребърния фонд, Министерството на финансите реши да променя условията за управлението на средствата в него, пише Дневник. Работна група подготвя промени в закона, които ще позволят фондът да инвестира в акции и облигации на български комппании.
50% от превоза на пътници и товари на средни междуградски разстояния да се извършва от железопътен и воден транспорт вместо от автомобилен. В градовете няма да се движат превозни средства, които работят с конвенционални горива, а в авиациацията ще се използват 40% устойчиви горива с ниски въглеродни емисии – това са главните цели в приетата от Европейската комисия стратегия Транспорт 2050, посочва Класа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *