Преглед на печата

Чиновниците в Силистра започнали едноседмично 24-часово наблюдение на колонките с дизел и бензин в крайдунавския град. Причината за внезапния мониторинг са съмнения, че електронните броячи, свързани с Националната агенция за приходите, били манипулирани, пише всекидневникът и пояснява, че лидерът на СДС Мартин Димитров е поискал смяна на Комисията за защита на конкуренцията заради проблемите с цените на горивата.
Водещата страница на неделния „24 часа“ е пъстра от теми и фотоси. Наред с развлекателните текстове, може да се прочете за решението на съда да запорира депутатската заплата на Румен Овчаров. Депутатът останал без месечно възнаграждение, защото изгубил делото срещу покойния вече Илия Божинов от БСП и отказал да плати разноските по делото. В друго каре на първа страница на часовия всекидневник е записано „Обсъждат 3 варианта за нови области“. На среща с областните управители в Пампорово се разисквал такъв казус, но заглавието на дописката пояснява, че „Борисов бил безмълвен“.
По същата тема „Стандарт“ пише на водещата си страница „Брюксел ни реже 26 милиона“. Изданието пояснява, че на срещата в Пампорово премиерът се появил изненадващо, но не взел отношение в хода на дискусията за санкциите, които са ни били наложени заради опорочени процедури за възлагане на обществени поръчки.
Спират парното в блокове с тарикати съобщава „24 часа“. Шефът на държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев подкрепи идеята да се спира парното в блокове, в които по-голямата част от клиентите не плащат сметките си.
За развлечение на столичани, пуснали още две парни влакчета до Банкя. Допълнителните композиции тръгват от София в 10, а от Банкя към столицата – в 11.15 ч. Цената на ретро разходката отново е 80 ст.
Модерна база на кинодейците каца на скалите, осведомява часовият всекидневник. Хотелът, проектиран от брата на Станишев, обаче разгневил Созопол. Съседите се страхуват, че триетажният ултрамодерен комплекс ще им напука стените. В момента се копаят основите, а вече имало слаби прорези, твърдят от отсрещните къщи.
Великденското агне подгони 17 лв., пише на централно място „Труд“. Също на първата страница е отбелязано, че хотелите очакват добър сезон. Съдели по това, че има бум на визите за руски туристи.
В неделния „Стандарт“ съобщават, че за Великден агнешкото ще е с резервация. Туристите: гърци, сърби и македонци сами ще въртят чеверметата и ще боядисват яйца, пише всекидневникът.
Днес, както е широко разгласено, баташките мъченици ще бъдат провъзгласени за светци. На първата страница на „Труд“ е поместена снимка на иконата на Баташките мъченици. Името на художника, изографисал иконата, е Мирослав Асенов от Хисаря. Той я нарисувал само за месец. В центъра й са жертвите на клането, а в ъглите – житийни сцени от ужасите, които мъчениците са преживели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *