Преглед на печата

Премиерът Бойко Борисов съвсем обърка ситуацията около атомната централа, след като изненадващо спря отстраняването на шефа на Националната електрическа компания Красимир Първанов и заплаши с уволнение министъра на икономиката Трайчо Трайков.
Премиерът отказа да поеме отговорност за скандала и измести фокуса към конфликт между министрите Дянков и Трайков, пише в коментар по темата вестник „Пари“. Хаосът продължава втори ден, въпросите стават все повече, а отговори няма, отбелязва вестникът.
„Белене“ пропука кабинета, коментира „Труд“. Трайков отрече да е подавал оставка и увери, че независимо какво е подписано от Първанов, решение за „Белене“ трябва да има след изчистването на абсолютно всички открити въпроси.
Ако не беше подписано допълнение 12, руската страна щеше да заведе иск за близо 1 млрд. евро срещу Националната електрическа компания, отбелязва Първанов, цитиран от „Класа“. „И да не бях подписал, пак щях да бъда уволнен, пак щях да съм бушон“, посочва още той.
Депутати от ГЕРБ писаха оценки на министрите на заседанието на групата си късно във вторник; анкетите са анонимни и ще бъдат предадени на премиера Бойко Борисов, пише „24 часа“. Вчера много от депутатите си признаха, че са писали и слаби оценки, но не пожелаха да се ангажират с конкретни имена, уточнява изданието.
Европейската комисия е открила нова наказателна процедура срещу България – заради двустранно споразумение с Русия в областта на авиационните услуги, съобщи Българското национално радио, пише „Дневник“. В Брюксел са обезпокоени, че това споразумение може да затрудни равното третиране на европейските авиокомпании и конкуренцията помежду им.
Нова съдебна такса от 50 лв. ще плащат всички, които решат да жалят акт на КАТ или друг държавен орган, пише „Монитор“. Това е едно от предложенията на магистратите от страната, което ще бъде обсъдено от работна група между Министерството на правосъдието и Висшия съдебен съвет.
Постен козунак за Великден – така българинът ще бори кризата по празниците, отбелязва „Стандарт“. Обредни хлябове без яйца и без мляко вече напълниха магазините. Те струват 2,50 лв. за 500 грама. Искаме ли истински козунаци, трябва да се бръкнем за вносни, чиято цена обаче е десетачка, допълва изданието.
Варненецът Иван Илиев е получил от E.ОN рекордната сметка от 19 млн. лв. за гарсониера с площ от 49 кв. м, пише „Дума“. От централата на дружеството са заявили, че „по всяка вероятност е станала грешка“, но Илиев възнамерява да заведе дело.
За жестокост, свързана с животни, алармира природозащитничката Стела Райчева от страниците на „Новинар“. България е единствената страна в Европейския съюз, където жестокостта към животните не е престъпление, коментира Райчева, която е изпратила сигнал и на Зеления телефон на Регионална инспекция по околната среда и водите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *