Преглед на печата

Под заглавие „Петима министри на дузпата“ вестникът пише, че премиерът сериозно обмислял ремонт на кабинета около Великден. „Рокадите започват с очна ставка заради „Белене“ в Бояна. Най-много Борисов набрал на енергийния министър Трайчо Трайков“, допълва „Стандарт“.
Под заглавие „Само седмица ваканция за депутатите“ „Монитор“ съобщава, че законотворците ще работят между Великден и 6-ти май и че правителството също ще се труди нонстоп по празниците.
„Премиер и кмет чистят София“ е друго заглавие от първа страница на „Монитор“, който допълва, че хиляди доброволци ще се включат днес в кампанията. „Само фирмите и институциите, които ще участват в чистенето на паркове и градини, са над 60, а доброволците са повече от 6 хиляди“, пише вестникът, като цитира данни на Столичната община.
„Поне 5 милиарда са укритите данъци за две години“, гласи заглавието на първа страница на вестник „Сега“. Според изданието в държавата се укриват данъци в колосални размери. Това показвал непубличен отчет за дейността на Националната агенция по приходите за миналата година, с който разполагало изданието.
На страницата „Наблюдател“ е поместен коментар, озаглавен „Ще снесе ли Първанов щраусово яйце?“. „След 2012 г. президентът ще се опита да комбинира ноу-хауто на царя, на Борисов и Доган – нещо като неформален лидер на държавата, който дърпа конците, но не носи отговорност“, пише в подзаглавието на коментара.
„Дума“ съобщава на първа страница за постигнатия консенсус в Народното събрание по искането на компенсации от Турция за наследниците на тракийските българи. Вестникът посвещава две страници на навършващите се 50 години от първия полет на човек в Космоса.
„Журналисти искат правила срещу медийните монополи“ – под това заглавие „Труд“ съобщава за състояла се в столицата дискусия по тази тема. Поместен е и коментар на Ива Николова, озаглавен „Медийният октопод“.
Под заглавие „Защо дякон Левски не е признат за светец“ вестникът помества мнението на писателя Стефан Цанев. Като напомня, че макар да съблича расото и да напуска манастира, Левски води сурово аскетичен и праведен живот, Стефан Цанев пита: „Колцина от духовниците днес могат да се похвалят с подобен аскетизъм и праведност?“. „…Българската православна църква ще направи двойно добро, ако се вслуша в гласа на народа и сбъдне въжделенията му: провъзгласявайки дякон Левски за светец, тя ще доближи народа до себе си“, се заключава в коментара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *