Преглед на печата

Според макрорамката в следващите три години до 0.5 на сто ще се свива дефицитът от брутния продукт до 2014 година. В средносрочен план дупката в публичните финанси ще се свие до 1.5 на сто от Брутния вътрешен продукт. Затова и темата в „Сега“ е под заглавие: “ И след 10 години България ще е най-бедната в Европейския съюз“.
Бизнесът разменя работници под наем, пише на първите страници на няколко днешни издания. „Монитор“ съобщава, че откажем ли квалификация, могат да ни уволнят. Според статистиката само един на всеки 100 учи нов занаят. А основната идея е, че бизнесмени ще си разменят работници в зависимост на нуждите и натовареността на фирмите, които ръководят. Идеята вече е разпратена за съгласуване със социалните партньори. По този начин работодателите се надяват да решат проблема с липсващите квалифицирани кадри в страната, пояснява по темата „Монитор“.
Повече защита за осигурените в пенсионните фондове, информира от първата си страница „Дневник“. Комисията за финансов надзор ще предложи пакет от мерки в Кодекса за социално осигуряване, който да намали рисковете за частните дружества, пояснява изданието.
За водеща тема „Дума“ е избрал части от последните поправки в Наказателния кодекс, според които три години затвор грози всеки, оставил кучето си безпризорно и то ухапе тежко човек. Наказанието може да бъде заменено с пробация и глоба до 5 000 лева, допълва всекидневникът. Същата тема присъства на първата страницана „Новинар“.
Вестникът акцентира и върху статия в словашко издание, публикувало изследване на агенция на потребители, според което водещи мултинационални момпании за храни и напитки опаковат продукти с различно качество, но под едно и също наименование, за различните европейски страни. Не се чудете, ако кафето в Германия е по-вкусно от това у нас, дори да е от една и съща марка, пише на първата си страница и „Стандарт“.
„24 часа“ е посветил първата си страница на криминална тема. Член на бандата на „Килърите“, известен като Дачи, бил заподозрян за убийството на Кюлев. Часовият всекидевник разказва и за съдбата на българските пилоти в Судан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *