Председателят на ЕП Йежи Бузек e на посещение в България

© Снимка:БГНЕС
Председателят на Европейския парламент Йежи Бузек

Председателят на Европейския парламент Йежи Бузек ще направи официално посещение в България днес по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Това е първо посещение на Бузек у нас в качеството му на
председател на ЕП.
В 13.00 ч. Цачева ще посрещне Бузек на официалния вход на Народното събрание. Двамата ще разговарят „на четири очи“, а след това в 13.15 ч. в зала „Запад“ Йежи Бузек ще се срещне с Председателския съвет на Народното събрание. В края на срещата председателят на Европейския парламент ще се разпише в книгата за официални гости на Народното събрание.
„Европа и свободата“ е темата на публичната лекция на председателя на ЕП, която той ще изнесе в 14.15 ч. в аула „Магна“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С нея ще бъде дадено началото на летния академичен трансатлантически семинар, в рамките на който млади учени, студенти и преподаватели от Софийския университет ще имат възможност да обсъдят актуални проблеми с политици, дипломати и посланици на страни от Европейския съюз и техни международни партньори.
Председателят на Европейския парламент ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов в 16.50 часа. В 17.30 ч. той ще разговаря с президента Георги Първанов.
Вечерта Бузек ще бъде официален гост на тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България.

БТА, БНР, Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *