Президентът на ЕБВР Томас Миров ще подпише меморандум за енергетиката у нас

Премиерът Сергей Станишев ще се срещне с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Томас Миров, който е на първото си посещение у нас след като миналото лято оглави институцията.

Томас Миров ще се срещне и с министърът на финансите Пламен Орешарски. Двамата ще подпишат меморандум за разбирателство за дейности в сферата на устойчивата енергетика. Имено енергетиката е една от основните области, в които европейската банка за възстановяване и развитие насочва инвестициите си у нас.

Банката е инвестирала в икономиката ни над 1 милиард и 700 милиона евро. Като е съдействала в страната ни да влязат още 6 милиона евро в енергетиката, финансовия сектор, промишленото производство, водоснабдителната и канализационната инфраструктура, модернизирането на малките и средните предприятия.

В края на миналата година банката предостави 35 милиона евро за Фонда за органите за местно самоуправление в България (ФЛАГ), чрез който може да се осигури съфинансиране за инфраструктурни проекти, които се изграждат със средства от еврофондовете.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *