Президентът открива културен център в Харманли

Харманли /КРОСС/ Президентът Георги Първанов заедно с кмета на община Харманли Михаил Лисков ще пререже лентата на новопостроения културен център, предаде кореспондентът на Информационна агенция КРОСС. Държавният глава идва в града на Белоногата и като патрон на празниците по случай 500-та годишнина от основаването на Харманли, уточниха от общината.
Недостроената ритуална зала в градската градина бе превърната в съвремен културен център по проект на арх. Елисавета Стоева. Строителството е извършено от консорциум „Харманли 500 години“. За реализирането на проекта са инвестирани над 4 млн. лв., отпуснати от държавата.
Центърът разполага с многофункционална и ритуална зала, библиотека, кафене и художествена галерия. В нея в момента е подредена ретроспективна изложба живопис на доц. Ангел Карагьозов, който е родом от Харманли. В деня на откриването в ритуалната зала ще бъдат сключени няколко брака. Преди прерязването на лентата публиката ще гледа спектакъла на групата на Нешка Робева „Видрица“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *