Приватизират Техноекспортстрой, Монтажи и Пътно строителство

Техноекспортстрой ще бъде обявен за приватизация, след като проектът Бургас – Александруполис бъде изваден от компанията, съобщи регионалният министър Росен Плевнелиев. По думите му други две компании – Монтажи и Пътно строителство, също ще подлежат на продажба.
Все още се обмислят възможностите за приватизация на Автомагистрали и Строителство и възстановяване, каза още Плевнелиев.
Според него, Автомагистрали е дружество, което има «животоспасяваща” роля за магистралите, ако частните компании стачкуват или откажат да чистят. Затова трябва много добре да бъде преценен рискът, ако компанията не е държавна.
Строителство и възстановяване също трябва да намери своето бъдеще. То трябва да завърши безпроблемно проектите, които е започнало, допълни регионалният министър.
Той обясни, че дружеството има и военновременни ангажименти, тъй като е наследник на строителни войски. До два месеца ще се прецени дали може да се разчита на предприятието в това отношение.
Ако се окаже, че тези военновременни ангажименти са «неадекватни”, може и това предприятие да подлежи на продажба, допълни Плевнелиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *