Приемат днес нови цени на цигарите

Днес ще бъдат утвърдени новите цени на цигарите, съобщиха от Министерския съвет за „Стандарт“. Решението ще бъде взето „на подпис“, което значи с одобрението на над половината министри. Това прави поне 10, от общо 18. Повечето от държавниците обаче са в отпуски и не са в София, което отложи решението от вчера за днес. Срокът за заявяване на новите цени от производители и вносители изтече във вторник в 17 ч.

С левче ще скочат всички родни марки, обявиха по-рано от „Булгартабак“. Със сигурност „Виктори“ ще се продава за 2,60 лв., при сегашна цена 1,60 лв. „Средец“ и „ММ“, които са съответно 1,30 и 1,40 лв., ще са 2,30 и 2,40 лв. Т. нар. дамски цигари също ще са на нови цени от 2,30-2,40 лв.

Вносните също ще скочат с левче. „Давидоф“ и „Марлборо“ ще са съответно 5,60 и 4,20 лв.

Цигарите с новите цени ще се появят по магазините не по-рано от средата на януари. Ако днес поскъпването получи одобрението на министрите, постановлението може да бъде публикувано в Държавен вестник в петък. Едва след Нова година фабриките и вносителите ще поръчат бандероли. Поне още седмица ще отнеме отпечатването им.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *