Приеха оставката на Драйчев, Бистра Илкова поема БФБ-София

На вчерашното си заседание Съветът на директорите на БФБ-София АД разгледа и прие молбата на Георги Драйчев да бъде освободен от длъжността Изпълнителен директор от началото на 2006 г. по лични причини, се посочва в съобщение на сайта на борсата.

За Investor.bg г-н Драйчев сподели, че свършената му до момента работа се вижда от всички.

„Печалбата на БФБ-София за настоящата година ще бъде в размер на 3-3,2 млн. лв., а внедряването и развитието на системата COBOS е най-голямото ми лично постижение”, добави Георги Драйчев.

Конфликти тук няма, а последните проверки показаха, че всичко в борсата работи перфектно, каза още Драйчев.

„Постът е много тежък и изисква доста отговорности. Следващите 2-3 месеца планирам да бия отбой и да карам ски“, допълни той.

За нов изпълнителен директор на Борсата бе избрана Бистра Илкова, досегашен член на Съвета на директорите (СД) на БФБ-София АД.

Символичното предаване на поста ще се извърши на 28 декември, когато ще бъдат връчени годишните награди за най-активни брокери и посредници, каза Илкова за Investor.bg.

Тя уточни, че повече подробности и коментари около смяната на ръководството на БФБ ще бъдат направени след 3 януари, когато влиза в сила решението на СД на Борсата.

Дотогава Георги Драйчев ще продължи да изпълнява функциите на изпълнителен директор.

Кристиян Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *