Признаха България за най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди за 2015), организирани от National Outsourcing Association UK.

Страната ни беше номинирана и сред трите най-добри аутсорсинг дестинации в света, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. Българската агенция за инвестиции активно подкрепяше кандидатурата на България.

Водещ на кампанията, която номинира България за това голямо признание, главният изпълнителен директор на ScaleFocus Пламен Цеков получи наградата по време на церемонията EOA на 8 октомври в Лисабон, Португалия.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бурно развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната. Софтуерната индустрия вече формира 1.74% от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600%.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната. Техният брой до средата на 2015 г., вече достигна 41 000 души.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *