Природният газ отново поевтинява

За трета поредна сесия, природният газ поевтинява в Ню Йорк при изгледите за по-меко време към края на този месец.

Мартенските фючърси на синьото гориво падат с 2,7% до ниво от 4.811 долара за един милион британски термални единици при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса. За последния ден от миналия месец контрактите отстъпиха с 1,4% до 4.943 долара. Тези спадове идват след големия скок на суровината от 17% през януари, който е и най-големият месечен скок от септември 2012-а година насам. Обема на търговията на всички търгувани фючърси бе 22% по-висок от 100-дневната средна.

Банката Goldman Sachs Group Inc. повиши прогнозата си за цената на природния газ през 2014-а до 4,5 долара за един милион британски термални единици, спрямо 4,25 долара. Банката също така намали за втора поредна седмица и прогнозите си за запасите на горивото към края на март от 1.388 трл. куб. фута до 1.198 трл. куб. фута.

Намалените очаквания идват от по-студеното от очакваното време през първата половина на февруари . Това ниско ниво на запасите ще увеличи нуждата от по-високи добиви, за да се достигане комфортно ниво на запасите към края на октомври.

Температурите в Чикаго ще паднат до -19 градуса по Целзий в следващите дни, а към средата на месеца се очаква да се покачат до около 6 градуса над нулата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *