Природният газ поевтиня с почти 20% от началото на седмицата

Природният газ поевтиня за трети пореден ден в Ню Йорк, увеличавайки най-голямото си тридневно понижение за последните повече от шест години. Главна причина за поевтиняването са спекулациите, че по-топлото време в Съединените щати ще намали търсенето на горива за отопление в страната. В САЩ около половината от домакинствата използват природен газ като основно средство за отопление.

Фючърсните договори с доставка през април поевтиняха с 0,9% до 4,649 долара за един милион британски термални единици. Цените на синьото гориво се понижиха с цели 19% от началото на седмицата, което е най-драстичният спад от август 2007-а година.

Газта загуби нови 6,4% вчера и достигна ниво от 5,096 долара, което е най-ниската стойност за последните 12 дни. Спадът беше следствие от коригираната метеорологична прогноза.

Според анализатори инвеститорите са започнали да разпродават договорите си, след като са преценили, че „най-лошото е отминало“. Студовете в САЩ през тази зима свиха до рекордно ниски за последното десетилетие нива запасите от горива в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *