Пристигна първият Boeing за основен ремонт в България

В България вече се осъществява базово обслужване на най-популярния пътнически самолет в света – Boeing В737. Първата машина от този тип, на която ще бъде извършен основен ремонт, беше официално посрещната в авиоремонтното съоръжение на Луфтханза Техник София ООД, разположенo на Летище София. Така България стана една от опорните точка в Европа за обслужване и ремонт на самолети от този тип, съобщиха за Profit.bg от компанията.
С официалното откриване на авиоремонтното съоръжение през октомври 2008 г. Луфтханза Техник София ООД за първи път в България започна ремонт на самолети от семейството Airbus А320. За по-малко от година до момента компанията е извършила различни ремонти и дейности по обслужването на над 20 самолета на различни авиокомпании като Lufthansa, Ural Airlines, Aeroflot, Bulgaria Air, Wizz Air, Anadolu Jet и др.
От днес дружеството започва да извършва базово обслужване на Boeing В737 Classic. Първият самолет от този тип е Boeing 737-300 на британската авиокомпания bmibaby.
Във високотехнологичния хангар с площ от 12 500 кв. м се осъществяват множество услуги – от базово обслужване до най-тежките основни ремонти, D-Check, структурни поправки и модификации. Освен това компанията предлага и други услуги, на авиокомпании, които летят до София, като т.нар. „обслужване на повикване“, уточняват от Луфтханза Техник София.
В дружеството работят над 350 висококвалифицирани български специалисти, които са преминали обучение в различни центрове на Lufthansa Technik в Европа.
Луфтханза Техник София ООД е най-модерното и високотехнологично съоръжение от мрежата на Lufthansa Technik Group. Lufthansa Technik AG и Bulgarian Aviation Group, част от структурата на Химимпорт АД, инвестираха повече от 20 млн. евро за модернизация на хангара, доковите съоръжения, за инструменти и работни материали и за обучение на служителите. Като част от глобалната мрежа за поддръжка на самолети на Lufthansa Technik AG, новата компания предлага базово обслужване на самолети за полети на къси и средни разстояния в Европа. Към днешна дата Lufthansa Technik AG има общо пет съоръжения за базово обслужване на самолети – Schoenefeld Maintenance Centre, Берлин; Lufthansa Technik Malta; Shannon Aerospace; Lufthansa Technik Budapest и Луфтханза Техник София.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *