Притежателите на карти MasterCard в Европа ще ползват услугата Samsung Pay

MasterCard и Samsung Electronics обявиха, че разширяват глобалното си партньорство, благодарение на което услугата Samsung Pay ще бъде активна в Европа. Samsung Pay е мобилна разплащателна услуга, която ще даде възможност на притежателите на карти MasterCard да използват мобилните си устройства Samsung Galaxy S6 и S6 Edge за плащания на безконтактни и магнитни четци чрез NFC и MST технологии.

Издателите на карти в Европа ще могат да се свържат с MDES платформата и да активират услугата Samsung Pay още при самото ѝ пускане на пазара. Картодържателите на кредитни, дебитни, презареждащи се предплатени карти, както и карти за малкия бизнес, издадени от всички включени издатели, могат да ги активират за услугата Samsung Pay и да използват мобилните си устройства за извършване на ежедневни безконтактни плащания. По-рано тази годината MasterCard обяви, че ще предостави услугите си за токенизация на Samsung Pay, което ще осигури бърза връзка с партниращите банки в САЩ.

„Имайки предвид нарастващата употреба на мобилни устройства в световен мащаб, сме щастливи да обявим, че разширяваме партньорството си със Samsung с цел разпространяване на услугите Samsung Pay и MDES в Европа. Европейците са сред първите, които прилагат новите методи за пазаруване и плащане, затова чрез стабилното ни партньорство със Samsung, ще продължим да разработваме иновации в сферата на мобилната търговия, като осигуряваме на потребителите удобни и сигурни възможности за дигитални плащане.“, заяви Хавиер Перес, президент на MasterCard Европа.

Планира се Samsung Pay да бъде пуснат в САЩ и Южна Корея по-късно това лято, като в момента Samsung си сътрудничи с различни банки и други партньори, за да предостави услугата в Европа.

От обявяването на услугата MDES през 2013 г., милиони сметки в MasterCard са били токенизирани, за да могат да поддържат популярните услуги, тип „дигитален портфейл“. В момента MDES предоставя токенизация за кредитни, дебитни, кобрандирани, предплатени карти и карти за малкия бизнес. Private label теконизация, която беше обявена през юни, ще бъде стартирана през третото тримесечие на годината. Токенизацията за приложения, електронна търговия ще бъде достъпна за американските и канадските търговци по-късно през годината и ще бъде разпространена и в останалите пазари по света, които поддържат услугата MDES.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *