Приходите от мобилни интернет услуги ще достигнат 700 млрд. долара до 2017 г

Приходите от мобилни интернет услуги ще се увеличат с повече от 300% през следващите четири години, достигайки 700 млрд. долара до 2017 г., сочи нов доклад на американската инвестиционна банка Digi-Capital, цитиран от VentureBeat.

По-голямата част от растежа ще бъде в сферата на мобилната търговия. Според Digi-Capital тя ще достигне 516 млрд. долара в посочения период.

Потребителските приложения пък ще донесат 74 млрд. долара, докато корпоративните мобилни услуги ще достигнат 53 млрд. долара. От своя страна мобилните реклами ще съберат 42 млрд. долара, а преносимите устройства – 11 млрд. долара.

По думите на автора на доклада Тим Меръл при събирането на данните за сектора е станало ясно, че мобилната търговия е двигателят на пазара.

„Растежът ѝ от над 100 млрд. долара до половин трилион долара в световен мащаб означава, че тя държи лъвския пай“, посочва Меръл. По думите му следващите четири години ще покажат узряването на мобилния пазар и ще акцентират и върху възхода в Азия.

Половината от световния растеж ще бъде именно там, разкрива анализът, допълвайки, че мобилната търговия ще достигне 230 млрд. долара през 2017 г. Въпреки че Европа и Азия все още са растящи пазари, Азия и най-вече Китай ще поемат водещата роля.

Мобилната търговия в Северна Америка ще има приходи от 144 млрд. долара, докато Западна и Източна Европа заедно ще имат постъпления от 113 млрд. долара.

Ръстът на приходите от мобилните интернет услуги в Латинска Америка, Близкия Изток и Африка ще се забави и те ще възлизат на 43 млрд. долара, допълва анализът.

По думите на Меръл мобилните игри са имали невероятен успех и са донесли 75% от приходите от мобилни приложения миналата година, въпреки че са били само 40% от нещата, свалени от интернет.

Меръл твърди, че очаква голям растеж, идващ от мобилните игри, но до 2017 г. други сектори да вземат повече от половината от пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *