При SEC може да бъде създаден колеж по измамите в сектора

Колеж по борба с финансовите измами вероятно ще бъде разкрит при американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC). За тази възможност е заявила шефката на комисията Мери Шапиро.
Както предава АП една от причините за подобна заявка е досегашната неспособност на SEC да пресече измамите в сектора, заради което комисията застана под прицела на обществеността особено след разкриването на измамата на хилядолетието – финансовата пирамида на Бърнард Мадоф.
В момента комисията обучава 300 инспектори за борба с измамите в сектора. Преди дни главният инспектор на регулатора Дейвид Котц огласи резултатите от дълга вътрешна проверка, които показват въпиюща некомпетентност и неопитност на федералните чиновници в случая с Мадоф, който в продължение на цели 16 години е мамел инвеститорите си безнаказано.
По данни на SEC, управляваната от измамника компания Madoff Securities, чрез която са извършвани крупни мошеничества, е била 6 пъти обект на проверка от страна на комисията, която в крайна сметка не е установила нередности.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *