Проведоха се работни срещи по управление на риска

В периода 22-30 октомври, 2009 г. се проведоха четири двудневни работни срещи между представители на Министерството на финансите, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, община Благоевград и община Плевен и експерти от „Делойт Одит“ ООД, съобщиха от МФ. Срещите се провеждат в изпълнение на проект „Засилване на управленската отговорност и укрепване на финансовото управление и контрол в централната и общинска администрация“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. „Делойт Одит“ ООД организира срещите в качеството си на изпълнител на дейностите по проекта, свързани с пилотното въвеждане на процеса по управление на риска в посочените четири организации.
По време на работните срещи в София (за Министерството на финансите на 22 и 23 октомври и за Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на 26 и 27 октомври), в община Благоевград (на 27 и 28 октомври) и в община Плевен (на 29 и 30 октомври) се извърши оценка на идентифицираните рискове и се обсъдиха контролните дейности за намаляването на тези рискове до приемливи за организациите нива. Идентифицирането на рисковете беше извършено чрез картата за риск интелигентност на Делойт и на място участниците оцениха рисковете чрез гласуване. Посочени бяха и контролните дейности по отношение на идентифицираните и оценени рискове.
Изпълнението на дейността по проекта ще продължи с разработване на риск-регистри и на проекти на стратегии за управление на рисковете и тяхното прилагане на практика в дейността на четирите организации.
В заключителния си етап проектът предвижда провеждането на шест обучения, на които като добра практика ще бъдат представени резултатите от въвеждането на процеса по управление на риска в избраните пилотни организации.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *