Проверяваме и плащаме битови сметки през Viber

Партньорство на EasyPay и Viber осигури на българските потребители първа по рода си услуга у нас. Вече всеки може да провери битовите си сметки във Viber безплатно, независимо дали е клиент на EasyPay.

EasyPay във Viber

Услугата е активна в бота на EasyPay, който може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получават информация за размера им. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на EasyPay каса само за няколко минути.

Потребителите могат да проверяват през Viber месечните си сметки за ток, вода, телефон, парно, кабелна телевизия, кредити и други. Освен това всички клиенти могат и да плащат задълженията освен на каса, и директно във Viber. Това е възможно с карта или с платежната EasyPay карта, с която няма такси, информира technews.bg.

„Идеята на тази услуга е клиентите ни да получават информация за разходите  си навреме и по възможно най-удобния за тях начин. EasyPay ще изпраща съобщение във Viber за всичките им комунални и периодични плащания веднага щом те излязат. Така ще могат да планират по-добре месечния си бюджет”, сподели Георги Маринов – съосновател и изпълнителен директор на EasyPay.

Новата услуга за проверка на битови сметки е достъпна през бота на EasyPay във Viber
(екранна снимка: Rakuten Viber)

Цялата информация вече е събрана на едно място, в едно от най-често използваните средства в ежедневието – смартфонът, а известията за плащания също идват директно там, коментира от своя страна Момчил Еленков, директор „Финтех партньорства” в Rakuten Viber.

EasyPay залага и на още един позитивен ефект от услугата – намаляването на хартиените разписки, които в момента от компанията издават за всяко плащане на битови сметки.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *