Прогнозата за цената на Биткойн вълнува крипто общността

Според Орелиан Охайон, пресичането на двойната експоненциална пълзяща средна (DEMA) над седмичните междинни върхове и дъна (HL) е изключително надежден индикатор за началото на бичия пазар на биткойн. DEMA е разновидност на експоненциалната пълзяща средна (EMA), която намалява шума и осигурява по-гладки сигнали, докато междинните върхове и дъна са вид пълзяща средна, която използва медиани вместо средните стойности. Охайон посочва, че историческите данни подкрепят неговата прогноза и в миналото, когато седмичната двойна ЕМА 100 е преминавала над седмичните медианни HL2. 2.14, 4, това е отбелязвало началото на бичи периоди на биткойн.

Той е анализирал също и седмичния индикатор Chande Kroll Stop, който изчислява волатилността на активите, за да идентифицира точките за влизане или стоп загуба (stop loss) за трейдърите. Охайон твърди, че индикаторът току-що е сигнализирал за началото на биткойн бичо рали, което показва, че цената на биткойн вероятно ще се повиши в близко бъдеще.

За да подкрепи прогнозата си, Охайон сподели графика, която изобразява ценовото действие на биткойн след срива по време на Ковид-19 пандемията от 2020 г. Той отбелязва, че в момента биткойн следва подобен модел, като се възстанови от спад на цената, преди да намери подкрепа на диагонална линия на подкрепа и след това да се издигне до нови върхове. Въз основа на този фрактал, Охайон смята, че биткойн е готов за много по-високи цени.

Към момента на писане на статията цената на биткойн е $28,100 и много хора от крипто общността с нетърпение очакват потенциалния скок на цените, който Охайон предвидва.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *