Продаваме онлайн храни в Китай.

Чрез единна онлайн платформа земеделските производители от Централна и Източна Европа вече могат да представят стоките си в Китай. За да се възползват от възможността, фермерите трябва да се регистрират на електронния сайт на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ www.china2ceec.org. Там производителите могат сами да посочат какви продукти и в какви количества са готови да предложат за износ.

Участието и регистрацията в базата данни към Центъра е безплатно и не се изисква заплащане или членски внос. Базата с информация събира всички данни, необходими на китайските инвеститори. С онлайн платформата се цели улесняване на търговските контакти. Чрез нея земеделските производители ще могат и да се кооперират като създават различни обединения при постъпване на запитване за стоки и възможности за инвестиции от китайска страна, съобщават от Центъра.

Вече има над 15 заявки за регистрация и представяне на различни продукти само две седмици след старта на онлайн платформата. Сред тях са български и хърватски стоки, сред които сладкарски изделия, напитки и селскостопански продукти.

Българските компании, които до момента са проявили интерес, и са заявили стоките си на платформата, предлагат минерална вода, безалкохолни напитки, продукти от арония, както и шоколад с рози, чай и сладко от рози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *