Продават Общинска банка за поне 45,6 млн. лв.

Приватизационната агенция на София обяви официално, че ще проведе търг за 67,65% от дяловете на столицата в Общинска банка съобщават от dir.bg. За тях ще се търсят поне 45.65 млн. лева.

На потенциалните купувачи ще бъдат предложени 3 880 388 акции в едноетапен търг, обявиха официално от агенцията.

Заинтересованите кандидати следва да са стратегически или финансови инвеститори.

Стратегическите инвеститори – банкови или кредитни институции, трябва да имат пълен банков лиценз, с присъден от S&P рейтинг, не е по-нисък от „BB-“ или еквивалентен.

Финансовите инвеститори следва да има опит и репутация в управлението на фондове, финансови активи и/или акционерни или дялови участия в други дружества и към датата на подаване на офертата в конкурса трябва да разполагат с набран или привлечен капитал от не по-малко от 20 млн. евро, информира infostock.bg.

Офертите на участниците в конкурса се подават в сградата на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции в срок от 60 дни след обнародването на решението в „Държавен вестник“.

През юни 2017 година международната рейтингова агенция Moody’s повиши оценката на дългосрочните депозитни рейтинги на банката от B1 на Ba3, стабилна перспектива. Това е с две степени по-високо от тази, която банката получи през 2016 г. по LGF анализа.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *