Продават „Пикадили“ отново

Pазмествания на българския пазар за търговия на дребно се очакват до края на годината.
В момента се водят преговори между „Карфур“ и „Пикадили“, научи „24 часа“. Целта е френската верига, която е представена у нас чрез гръцката „Маринопулос груп“, да придобие българските магазини, които наскоро станаха собственост на „АП Март“ на бизнесмените Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.
На въпрос дали „Карфур“ купува „Пикадили“ Ангел Ангелов първоначално реагира: „Няма такова нещо, когато има, всички ще разберат“. После обаче уточни, че не казва, че не се преговаря, но няма постигнати договорки и готовност, която да се обяви като факт. Към момента „Пикадили“ притежава 31 супермаркета в 8 града и 22 по-малки магазина „Пикадили дейли“ в София и Варна.
Всъщност евентуалното придобиване на „Пикадили“ от „Карфур“ не се приема изненадващо в бранша. Мениджър на голяма мултинационална верига коментира, че това е нещо очаквано. Топлата връзка между „Карфур“ и „Пикадили“ е сегашният оперативен директор на френската верига за България Милош Ристич. Той е бивш ръководител на сръбската „Делта макси“, която беше собственик на „Пикадили“, преди да бъде придобита от белгийската „Делез“. Дори преди година тръгна слух, че „Делез“ е потенциален купувач на бизнеса на „Карфур“ в България, но той беше отречен от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *