Продават църква за 1 евро

Тя се продава за едно евро и може дабъде превърната в хотел или жилищна сграда, ако бъдещите й собственици притежават нужните средства за това.
На 10 юни в църквата, която се намира в центъра на Бинш, на около 50 км от столицата Брюксел, за последен път ще бъде отслужена меса.
Без субсидии, църква като нашата няма нужните средства, за да плати разходите за електричество, застраховки, ремонт на покрива и водосточните тръби, реставрация на витражите, заяви абат Мишел Дирик.
Плаках, когато научих новината, защото през целия си живот съм отправяла молитви  към Господ именно тук, казва 80-годишната Мари-Анж Товоа.  „Не бих искал църквата да бъде превърната в каквото и да е, но това е само пожелание, отбеляза пък отец Жан-Пиер Марк.
Онзи, който я купи, ще може да я превърне в дансинг и едва ли някой ще се осмели да го критикува за това.
„Това не е единственият подобен случай в Белгия.  Църквата „Св. Катерина“ в центъра на Брюксел скоро ще бъде превърната в покрит базар, а през 2010 г. комплекс, включващ ресторант, бар и дискотека, отвори врати в изоставена църква в квартала Иксел в белгийската столица.
Бъдещите собственици на църквата в Бинш ще могат да вземат пример и от Фландрия – през 2009 г. в Мехелен хотел отвори врати в бивш манастир.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *