Продажбите на коли в САЩ нарастват с 16% през септември

Американците купуват коли като за последно. От немския икономически вестник Handelsblatt съобщават, че по-евтиното гориво, както и ниските лихвени проценти убеждават много американски граждани да направят покупка на автомобил. Автомобилният бранш през 2015 година би могъл да постави рекорд по продажбите. Дори немските производители на автомобили се възползват от бума на американския пазар – включително и Volkswagen.

Германският авто гигант Volkswagen е постигнал увеличение на продажбите си през месец септември, въпреки дизеловата афера. Продажбите на германския концерн са достигнали 26 141 леки коли, съобщиха в четвъртък от VW. Това представлява ръст с 0.6%, в сравнение със месец септември миналата година. Въпреки добрите резултати скандалът с манипулираните емисии на отработените газове нанесе тежък удар върху репутацията на немския автомобилен гигант. В средата на септември бяше спряна продажбата на всички „проблемни“ дизелови модели в САЩ.

Засегната от аферата е и Audi -дъщерно дружество на VW. От Audi обаче успяха да продължат с ускорени темпове рекордните си продажби в САЩ. Благодарение на силното търсене на ванове, продажбите се увеличават с цели 16,2% като достигнаха 17 340 броя коли.

Евтините лихви по кредитите и евтиното гориво доведоха до допълнителна подкрепа на търсенето на авто пазара в САЩ. Трябва да отбележим, че празника на САЩ по случай „Денят на труда“ увеличи продажбите, които бяха паднали през август спрямо предходната година. През дългият уикенд автопроизводителите примамваха с оферти, от които се възползваха много клиенти. Според специализираното списание за автомобили „Авто новини“, продажбите на коли в САЩ през септември са нараснали с цели 16% спрямо година по-рано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *