Продължава гасенето на пожара в защитената местност „Бистришко бранище“

Към двата хеликоптера на Министерството на отбраната ще се присъедини трети, собственост на частна фирма. От щаба в Бистрица съобщиха, че пожарът не се е разпрострял на по-голяма площ. В планината са 350 служители на МВР. Незначително е разрастването на пожара във Витоша, каза главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Трите хеликоптера изливат вода по високия склон на пожара, близо до билото на планината, където положението е най-критично. На място са столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на земеделието Мирослав Найденов.
Двата хеликоптера на Министерството на отбраната извършиха в понеделник 57 курса, при които изсипваха вода над огнищата на огъня. След това те бяха заменени от вертолет на частна фирма. 800 пък се оказаха сигналите, подадени на тел. 112 за бедствието.
Очаква се гасенето да е по-ефективно, защото в понеделник огнеборците докараха с мулета и коне  помпи и ги разположиха в близка до пожара река. Засега няма опасност за населението и селищата в района, но пожарникарите се опасяват огънят да не достигне до парк „Витоша“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *