Продължава делото срещу Христо Лачев за укриване на данъци

Софийският градски съд ще гледа делото срещу бившия изпълнителен директор на „Булгартабак Холдинг” Христо Лачев и съпругата му Мирела Лачева. Обвинението срещу Лачев е за укриване на данъци за над 128 хиляди лева от 2004 до 2006 година.

Бившият шеф на холдинга е обвиняем и за длъжностно присвояване на над 500 хиляди лева като според прокуратурата парите са били източвани чрез рекламни договори.

На миналото заседание се яви инспектор от Националната агенция за приходите като свидетел, който разказа пред съда, че Лачев и съпругата му за същия период имат придобит доход над 320 хиляди долара от работа в представителствата на британска фирма в Русия и в Украйна, като парите били внасяни в български банки от бившия шеф на холдинга и негови роднини.

Направени са проверки на имущественото състояние на Лачеви, като е установено, че те са купували имоти в столичните квартали „Бояна” и„Бистрица”, в Сапарева Баня и „Слънчев бряг”.Специалисти твърдят, че някои от тях са придобити нацени под пазарните.

Заплатите на Лачев като изпълнителен директор на „Булгартабак” са внасяни в банковата му сметка и са отчетени от приходната агенция. От 2004 до 2006 година не са установени други доходи на Христо и Мирела Лачеви, освен декларираните, каза още свидетеля. Според държавното обвинение, обаче, данъчната проверка е установила, че доходите, които са декларирани от 2004 до 2006 година са по-малко от доходите, които Лачеви имат като физически лица и не са установява откъде са парите.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *