ПРОЕКТИТЕ ЗА 2007

Хипермаркет на „Карфур“

Първият обект на френската търговска верига „Карфур“ на бул. „Цариградско шосе“ вече се строи на терен от 50 дка. Върху него ще има търговски център с площ от 70 хил. кв. м за 80 млн. евро и около 60 хил. кв. м офиси за около 65 млн. евро. Инвестицията е на „Европейски търговски център“.

Небостъргач на „Риофиса“

Огромен търговско-развлекателен комплекс върху 210 дка зад Централна гара ще строи една от най-големите испански инвестиционни компании „Риофиса“. Тя ще вложи 335 млн. евро в строителството на мол с площ от 80 хил. кв. м и 90-метров небостъргач с хотел и офиси. Вторият проект на компанията е за комплекс в централната част на Пловдив. В него ще има мол с площ 90 хил. кв. м и хотел, офиси и жилища с общо 140 хил. кв. м. Инвестицията ще е 215 млн. евро.

Логистичен комплекс

Логистичният комплекс „София еърпорт Център“ до летището, с обща площ от 256 хил. кв. м. Tishman·International·Companies планира да вложи 200 млн. евро в строителството на 100 хил. кв. м офиси, 20 хил. кв. м складови и търговски площи.

„Софийски акрополис“

Жилищен комплекс с мол и офиси с обща площ от 500 хил. кв. м върху 200 дка на мястото на завод „Балканкар 6 септември“. Литовската VP Group ще инвестира в строителството (до 2012 г.) около 500 млн. евро. В миниградчето ще има мол с 98 хил. кв. м площи и над 60 хил. кв. м офиси, които биха представлявали интерес за покупка от международни компании.

„България мол“

Той ще е на бул. „България“ до „Билла“, ще е с обща площ от 80 хил. кв. м, от които 25 хил. кв. м търговски и 20 хил. кв. м офис площи. „Лондон София пропъртис“ и „Саламанка Кепитъл“ ще вложат около 100 млн. евро.

Комплекс „Мегапарк“

Инвестицията е на „Соравия – България“ в района на 6-и км на бул. „Цариградско шосе“ в София с обща застроена площ от 85 хил. кв. м. Предвижда се строителството на 60 хил. кв. м офиси, хотел с 18 хил. кв. м площ и 3,6 хил. кв. м търговски площи.

„Олимпиан мол“

Проектира се на бул. „Сливница“ и ул. „Кукуш“. В него ще има 45 хил. кв. м търговски и 55 хил. кв. м офис площи. Инвестиция на „Юрокапитал финанс“. Планира се строителството на големи търговски центрове още до „Метро“ на бул. „Цариградско шосе“, над „Бизнес парк София“ и на бул. „Ситняково“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *