Проектът „Красива България” ще създаде над 6000 работни места тази година

Над 6000 нови работни места в 160 български общини ще бъдат открити тази година по проект „Красива България”, който беше официално открит от премиера Сергей Станишев и министърът на труда Емилия Масларова. За обновяването на 241 обекта в страната ще бъдат отпуснати над 43 милиона лева.

„Красива България” ще даде шанс за преквалификация на повече от 4000 безработни българи, заяви премиерът Сергей Станишев. „В края на миналата година българското правителство одобри план за икономическа стабилност и стимули за икономическо развитие. И през тази година действително чрез тези 241 проекта, които са свързани със социалната инфраструктура, но и с подпомагане на малкия туристически бранш, ще гарантира 6400 работни места на хората, които ще изграждат тези обекти навсякъде из страната”, обясни премиерът.

Сред одобрените за ремонт обекти са 46 детски заведения, 23 читалища, 12 здравни заведения, а също социални домове и защитени жилища, съобщи социалният министър Емилия Масларова. „Близо 70 на сто от общините в България ползват този проект. Финансовата политика на правителството даде възможност на общините да имат повече ресурс и възможност, така че те да участват в тези разнообразни проекти”, каза министър Масларова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *